https://www.rinusjacobsverwarming.nl/wp-content/uploads/2020/10/Technieknederland-e1604172516641.jpg
https://www.rinusjacobsverwarming.nl/wp-content/uploads/2020/10/Stek.png

Waarom biedt een certificering voor u meer zekerheid?

U kan er bij een gecertificeerd bedrijf op vertrouwen dat er kwaliteit wordt geleverd. Per slot van rekening controleert een CI of het betreffende bedrijf een certificaat mag ontvangen en of behouden. Er wordt o.a. gekeken of het bedrijf met de juiste mensen en middelen werkt, hoe het bedrijf omgaat met klachten en of het bedrijf de daadwerkelijk door de klant benodigde producten/diensten levert. Ook controleert de CI tussentijds of een bedrijf blijft voldoen aan de voorwaarden die gelden voor de certificering.

Aan het STEK-certificaat worden eisen gesteld die elke twee jaar gecontroleerd worden door (gecertificeerde) certificeringsinstanties. Dat geeft u en uw klant het vertrouwen dat u uw werkzaamheden veilig, duurzaam en met een hoge kwaliteit uitvoert.

  • Beleid (aantoonbaar) gericht op het voorkomen van emissie van koudemiddelen en op veiligheid voor personeel.
  • Eisen op het gebied van duurzaamheid; o.a. het aanbieden van gescheiden afvalstromen.
  • Procedures: herhaalde lekkage en documentbeheer.
  • Installatiecontroles als toetsing van het beleid in de praktijk en als duidelijk teken van vertrouwen in de geleverde werkzaamheden (naar klant en auditors).
  • Een actuele competentiematrix.
https://www.rinusjacobsverwarming.nl/wp-content/uploads/2021/10/F-Gassen.png

Wij zijn F-Gassen gecertificeerd.

F-gassen is een middel wat je onder andere vindt in aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Vanwege het schadelijke karakter voor het broekaseffect, zijn er Europese wetten opgesteld over het werken met F-gassen.

In koelsystemen wordt warmte verplaatst. Neem bijvoorbeeld een koelkast: wanneer je een pak melk in de koelkast zet wordt, simpel gesteld, de warmte daaraan onttrokken, en vervolgens aan de achterkant van de koelkast afgegeven. Koelkast, koelcel, airco: allemaal werken ze volgens dit principe.

Verkoeling wordt mogelijk gemaakt door een koelkringloop, waarbij een koudemiddel wordt gebruikt dat bij lage temperaturen verdampt. Deze damp wordt onder hoge druk gebracht, waardoor de temperatuur weer stijgt. Een condensator zorgt vervolgens voor afkoeling, waarna het proces weer opnieuw begint.

Er zijn twee soorten koudemiddel: natuurlijke en synthetische koudemiddelen. Synthetische koudemiddelen – ook wel f-gassen genoemd – worden het meest gebruikt, maar zijn enorm schadelijk voor het milieu. Ze dragen bij aan het gat in de ozonlaag. Daarom worden synthetische koudemiddelen de komende jaren stapsgewijs verboden.

Tot het zover is, geldt een Europese wet die je verplicht een F-gassen certificaat te halen. Zonder dit certificaat mag je geen werkzaamheden aan een koelkringloop verrichten, zoals installeren, onderhouden en storingen oplossen.

Onze werknemers hebben allemaal hun Co vakmanschap certificering gehaald.

https://www.rinusjacobsverwarming.nl/wp-content/uploads/2024/03/Kiwa-BRL-25000-logo-NL-e1710938227341.jpg
https://www.rinusjacobsverwarming.nl/wp-content/uploads/2024/03/ro_covrij_xl_rgb-002-e1710938284117.png

.

.

Neem contact met ons op

Contact

023-7920450
info@rinusjacobsverwarming.nl
Graftermeerstraat 49 F, 2131 AA Hoofddorp